En historisk plats för kommunikation.

Mitt i ett kommunikationsnav med access till både när och fjärran ligger idag Kruthuset 17 med sina New York-inspirerade kontorslokaler.

Välkommen in

Kruthuset med sina anor från gamla Posten bjuder på moderna lokaler med mycket rymd, stora ljusinsläpp och modern arkitektur. Nyrenoverad fasad, entré och allmänna utrymmen ger ett välkomnande intryck samtidigt som fastighetens läge välkomnar dig att utforska så gott som allt staden har att erbjuda.

Oavsett om du kommer med tåg, spårvagn, cykel eller bil finns goda parkeringsmöjligheter samt bra kommunikationer både till och från Kruthuset 17. Välkommen in.

En post Post-modern fastighet

Kruthuset 17 byggdes på uppdrag av Posten i början av 1980-talet. Platsen var noga utvald för att ligga mitt i ett kommunikationsnav med snabb access till både när och fjärran.

När postsorteringsrutinerna sedermera ändrades och fastigheten inte längre ansågs lämplig för sitt ändamål gjordes den om till kontorshus, och under 2023 färdigställs den största moderniseringen av lokalerna någonsin.

Idag är Kruthuset 17 en modern fullservicefastighet, men med samma bra läge.

 • Träna på morgonen, lunchen eller kvällen

  För dig som gillar att träna på lunchen eller innan jobbet erbjuder Kruthuset ett fullt utrustat gym och idrottshall, omklädningsrum och bastu.

 • Restaurang Postiljonen

  Högst upp i huset ligger lunchrestaurangen Postiljonen. Här kan du ta lunchen inne i den härliga restaurangen eller under bar himmel på den fantastiska takterrassen.

  Veckans lunch

 • Plats för bil, tåg, buss, cykel och bra arbetsdagar

  Över hundra parkeringsplatser för cykel och bil. Närheten till Centralstationen ger i övrigt ett alldeles exceptionellt utbud av transportmedel. Såväl tåg, spårvagn som buss passerar knutpunkten alldeles runt hörnet.

Letar ni nya lokaler att växa i?

En lokal är sällan särskilt flexibel med sina bestämt avgränsande väggar, men här kan vi utforma det övre våningsplanet så att det passar just er. Kanske vill ni ha en effektiv yta med många kontorsplatser, eller en mer öppen och luftig planlösning för den moderna arbetsplatsen.

Se lediga lokaler